• 3x eerste plaats in de vereniging op dagfond
  • Eerste onaangewezen en aangewezen op dagfond bij Steeds Verder
  • Derde onaangewezen en vierde aangewezen dagfond Kring 6
  • Tweede Asduif Dagfond in Kring 
  • TeleTekst vermeldingen met jonge duiven bij Freek Wagenaar
  • De 16-1248366 Asduif Jong GOU gedoopt als 'Marga'

Het seizoen 2016 kan de boeken in als een zeer moeizaam verlopen vliegseizoen. Veel regenbuien, lage bewolking, tropische temperaturen, alles hebben we meegemaakt. Meer dan eens konden de duiven niet op tijd gelost worden en was het zoeken naar het juiste moment van lossing. Ook moest enkele keren uitgeweken worden naar een meer westelijke losplaats of kwamen de duiven terug naar dichterbij. Niet alleen bij de jonge duiven, maar ook bij de ervaren duiven waren er veel verliezen. Kortom, 2016 was een moeilijk seizoen zoals we in jaren niet meemaakten.

 

Eerste onaangewezen en aangewezen op dagfond bij Steeds Verder

Derde onaangewezen en vijfde aangewezen dagfond Kring 6

Mooie scores met jonge duiven

Het seizoen 2015 kan de boeken in als een zeer wisselvalling vliegseizoen. Meer dan eens konden de duiven niet op tijd gelost worden en was het zoeken naar het juiste moment van lossing. Ook moest enkele keren uitgeweken worden naar een meer westelijke losplaats of kwamen de duiven terug naar dichterbij. De dagfondvluchten waren met vaak kopwind pittig.

Natourvluchten met mooie scores en hoge prijspercentages

Tweede plaats onaangewezen Eendaagse Fond

'Blauwe Sproetkop', 'Schalie 306', 'Jaarling 241' en 'Drieband 887' uitblinkers op Dagfondvluchten'

Dit jaar werd sinds jaren weer aan alle natourvluchten meegedaan. Meestal werd er zo aan het einde van het seizoen wel eens een vluchtje overgeslagen, maar dit jaar kwam het uit om voor alle natourvluchten in te korven. Er zaten nog behoorlijk wat jaarlingen op het hok die naar mijn mening te weinig 'hadden laten zien' of aan te weinig vluchten hadden meegedaan.

Mooie scores met jonge duiven 2013

16 maal in toptien op jonge duivenvluchten, waarvan 3 x 1e in groot verband

Evenals vorig seizoen heb ik dit jaar met de jonge duivenvluchten niet meegedaan. De eerste en een gedeelte van de tweede ronde jongen zijn na het spenen overgebracht naar een drietal clubgenoten, t.w. Max Slinkman, Maurits Bosgoed en Freek Wagenaar. Ook bij jeugdlid Martijn Evers, die zich 2 jaar geleden bij 'Steeds Verder' aanmeldde, werden enkele jonge duiven geplaatst. Hoewel dus zelf niet met het jonge duivenspel meegedaan, wisten de jongen zich op de vluchten goed tot uitstekend te klasseren.

Kampioenschap Dagfond in vereniging en 4e in Kring

Het vliegseizoen 2012 had een erg wisselend verloop. De wind zat overwegend in de zuidwesthoek en dat betekende hoge snelheden. Op diverse vluchten werden snelheden van 100 km/uur of meer gehaald. Maar er zaten ook heel pittige vluchten tussen met kopwind. De mooiste uitslagen werden gehaald onder deze laatste omstandigheden.

De beste vliegduiven van het seizoen waren de 'Bonte Wittik' en de 'Blauwe Wittik', beide tweejarige duivinnen.

Mooie uitslagen op Vitesse en Dagfond

Vanwege drukke zakelijke werkzaamheden werd slechts meegedaan aan de onderdelen vitesse, midfond en dagfond, met daarbij de dagfond als speerpunt.

Het was een seizoen dat zich kenmerkte door hoge snelheden en nogal wisselvallig weer. De wind was overwegend uit zuidelijke richting, waardoor niet zelden snelheden van 1700 m/pm werden gehaald. Voor mijn duiven die over het algemeen de beste resultaten boeken bij kopwind en warm weer geen ideale omstandigheden, maar toch ... 

'Geschelpte 258' derde duifkampioen dagfond Kring

Regio overwinning voor 'Strombeek 255'

De 'Geschelpte 258' is 3e duifkampioen 2010 geworden op de dagfond in de Kring Apeldoorn (9 verenigingen). Zie voor meer nieuws hierover links in het menu bij Prestaties

Acht maal toptien op Dagfondvluchten

Mooiste score op Orleans met 'Blauwe Orleansje' als eeste

Ook dit jaar zal met de oude duiven de focus gericht zijn op de dagfondvluchten. Na een viertal 'opleervluchten' - Geel (142 km), Duffel (168 km), Strombeek (192 km) en Morlincourt (367 km) zal de vliegploeg op 23 mei naar Orléans gaan. Er wordt gespeeld met doffers en duivinnen.

Na rampvlucht Freiburg vorig jaar weer bezig met opbouw

Mooie score op Duch Open en German Open

Evenals vorig seizoen zal ook dit jaar met de oude duiven de focus gericht zijn op de dagfondvluchten. De vitessevluchten worden benut om de duiven kilometers te laten maken en op de midfond zullen voornamelijk duivinnen gespeeld worden. Deze gaan wekelijks de mand in, ook tussen de dagfondvluchten door. De doffers zullen -afhankelijk van de zwaarte van de voorgaande dagfondvlucht en de conditie (vorm) van het moment- soms een weekje rust houden tussen twee dagfondvluchten door.

Seizoen eindigt met rampvluchten Freiburg en München

Duitslandvlucht Offenburg met mooie scores

Vanwege drukke werkzaamheden -op onregelmatige tijden van huis en soms laat weer thuis- lukt het dit seizoen niet om de aandacht te geven aan de voorbereiding van de vluchten die nodig is. Zeker op de vluchten van de korte en middellange afstand is het noodzaak dat de verzorging met vaste regelmaat gebeurt. Op de vitsse- en midfondvluchten worden dan ook geen topprestaties verwacht.

Zeer pittig seizoen met Nationaal Blois als topper

Het seizoen 2006 gaat de boeken in als een bijzonder pittig vliegseizoen. In juni en juli, de maanden met de mooie dagfondvluchten, werden in Nederland, Belgie en Frankrijk vrijwel dagelijks hoge temperaturen van 25 tot soms boven de 30 graden gemeten. En dat bij een wind die meestal uit de noord- tot oosthoek waaide. Op vluchten als Orleans, Bourges en Blois met afstanden van 560 tot 630 km betekende dat voor de duiven 9 tot 11 uur vliegen aan één stuk.

   

Laatste nieuws  

Freek Wagenaar Nationaal Kampioen jonge duiven

Als kroon op de prachtige prestaties van dit seizoen kwam afgelopen week het bericht dat Freek de titel Nationaal Kampioen

Lees meer...

Grootmeester Freek Wagenaar

Een uitzonderlijk resultaat zette Freek neer op de slotvlucht vanuit Nanteuil. Met 20 jonge duiven mee waarvan er zich 19 in de prijzen wisten te klasseren

Lees meer...

Fenomenaal op Niergnies

Op natourvlucht Niergnies behaalde Freek Wagenaar een werkelijk fenomenale uitslag.
Regionaal tegen 2222 duiven scoorden zijn jonge duiven: 1,3,4,12,14,15,16,17,20, 22,35,36,37,40,52,79, enz. 

Lees meer...
   
© Bram Scherpenzeel