Van de hier gekweekte jonge duiven die bij Freek Wagenaar aan de wedvluchten meededen maakte 'Prem' een wel héél mooie start.
Deze lichtkras doffer vloog op de eerste 5 jonge duivenvluchten even zoveel malen prijs. Op de eerste officieuze klokvlucht vanaf Venlo was het meteen goed raak met een 4e plaats van 433 duiven. Een prachtige 1:100 prijs ... om te beginnen

Op Roermond, een week later, zette 'Prem' zijn sprintkwaliteiten voort door van 1685 duiven als 18e te arriveren en een week later deed hij er nog een stevige schep bovenop door op Tongeren op de 7e plaats van 1449 duiven te eindigen. Een week later op Marche nam hij een beetje gas terug met een nette 154e plek van 1219 d., maar de week erop vanuit Chimay ging hij weer helemaal los met opnieuw een 7e plaats nu van 1055 mededingers. Met deze fantastische prestaties (waarvan 2x 1:200 en 1x 1:100) verdient deze snelheidsdoffer in 2018 een plaats in het kweekhok.

'Prem' is een puur kruisingsproduct uit succesvolle (voor)ouders. Zijn vader komt uit een jong van de zeer regelmatige dagfondduif '225' die dit jaar in zijn 5e levensjaar (weer) 5x prijs vloog op 5 dagfondvluchten x een dochter van de kampioensduif van Jan Groot Koerkamp. De moeder van 'Prem' is rechtstreeks afkomstig van Frank en Henk Jacobs uit Broekland uit hun 'Lottermankoppel' met 2x de befaamde 'Ringlose' van Günter Prange. Zie stamboom.

 

   
© Bram Scherpenzeel