Peronne 13-8-2017  De trend van seizoen 2016 wordt voortgezet. Opnieuw plaatst een hier gekweekte duif zich op TeleTekst voor het Team Freek Wagenaar. Werd vorig jaar al 2 maal een 5e plaats TeleTekstpositie behaald, dit jaar ging er nog een schepje bovenop en werd op de NPO vlucht uit Peronne de 1e plaats bemachtigd.

Na het optrekken van de ochtendnevel konden de duiven op deze 1e NPO vlucht om 9.15 uur in Peronne worden gelost. Met een wat veranderlijke wind die in Nederland zwak uit het noorden waaide was het lastig te voorspellen hoe laat de eerste aankomsten verwacht konden worden. In de zuidelijke regio's van de afdeling kwamen de eerste meldingen binnen en daaruit kon opgemaakt worden dat rekening gehouden moest worden met snelheden van wel zo'n 80 km per uur.

Om 13.23 uur kwam als een stip, precies uit de goede lijn volgens 'letter' Rinie die altijd als eerste van verre afstand de duiven ziet aankomen, een duif met ongelooflijke vaart op het hok af. Het bleek een kraswitpen en wel de 'Jarno' NL17-1813224. Dit jonge doffertje vloog al eerder enkele prijsjes waarvan twee weken terug een 27e van Marche tegen 1219 duiven. Maar nu op NPO Peronne een knalvroege. Met 1356 mpm (81 km p/u) was het de enige duif die in de noordelijke regio's van de afdeling die 1300 meter grens ruimschoots wist te overschrijden. Met meer dan 60 mpm voorsprong op nummer 2 wist de overwinnaar zich te plaatsen op de de 1e plaats van TeleTekst in de GOU Noord tegen 4790 duiven.

'Jarno' is gekweekt uit een koppel dat dit jaar voor het eerst 'op elkaar stond'. Beide ouderduiven hadden echter al bewezen over goede kweekkwaliteiten te beschikken. De vader is van het soort Ferry van Loo, de grote dagfondkampioen van 2006 uit Zutphen. De moeder is afkomstig van een duif aangeschaft bij Hein en Lucy van Es uit Spaubeek en gaf vorig jaar ook al een uitstekende nakomeling die een 1e vloog in de Kring vanuit Asse Zelik tegen 448 d.

Met deze TeleTekst overwinning krijgt 'Jarno' in 2018 een plaats in het kweekhok.

   

Laatste nieuws  

Team Freek Wagenaar ook in 2018 zeer succesvol

Met een 1e plaats onaangewezen en 3e aangewezen in Kring 6 van Regio Noord-Oost lieten de jonge duiven zich weer van hun beste kant zien. En Freek als kundig manager niet minder.

Lees meer...

'De Kast' via Breda thuis van Chateauroux

Van de laatste dagfondvlucht Chateauroux strandde de geroutineerde '226' in Breda. Zondagmiddag kreeg ik een telefoontje. De man aan de lijn vertelde dat er een duif bij zijn buurvrouw in de kamer zat. De duif was erg mak, maar toen buurvrouw hem wilde pakken

Lees meer...

TeleTekstduiven Gien beide taartduiven

Sommige liefhebbers zijn van mening dat duiven in hun geboortejaar goed opgeleerd moeten worden en veel vliegervaring moeten opdoen. Met deze stelling ben ik het in zoverre wel eens dat een gedegen leerschool als jonge duif grote voordelen heeft, echter dat het ook anders kan bewezen de eerste 2 aankomsten van Gien afgelopen zaterdag.

Lees meer...
   
   
© Bram Scherpenzeel