Twee jonge uitblinkers naar kweekhok

'Regeren is vooruitzien'; een bekend gezegde dat ook geldt in de duivensport. Voor Team Freek Wagenaar betekent regeren ook investeren. En wel investeren in jonge kwekers. Twee toppers die dit jaar  als jonge duif uitmuntend presteerden bij Freek Wagenaar zijn 'Prem' en 'Jarno' - beide hier gekweekt.

Team Freek Wagenaar 4e hokkampioen jonge duiven GOU

Na een zeer succesvol 2016 waarin Freek kampioen werd van de totale GOU scoorde Team Freek Wagenaar ook in 2017 weer grandioos.

Freek Wagenaar Kampioen Jonge Duiven GOU en Kampioen Asduif

Freek Wagenaar gaf alle jonge duivenspecialisten van de GOU dit jaar het nakijken. Door op de Derbyvlucht uit Melun opnieuw een kopprijs te pakken met de 'Melun 257' stelde hij het kampioenschap 2016 veilig. Duifkampioen werd de hier gekweekte 'Marga' 16-1248366.

Hulde voor Freek!

In een terugblik op het seizoen 2016 zijn we dik tevreden over de prestaties van de hier gekweekte jonge duiven.

Zoals bekend kweekten we dit jaar 40 jonge duiven die in april verhuisden naar de hokken van Freek Wagenaar. De permanente aanwezigheid van roofvogels (m.n. de haviken) betekent een enorme prikkel voor Freek om hier inventief mee om te gaan, iets wat hem dit jaar bijzonder goed is gelukt. In zijn regelmatig verschijnende stukjes die op de website van Albert Hendriksen gepubliceerd worden in de rubriek 'Hoop, geloof en liefde' kunt u hier van alles over lezen.

Het vliegseizoen 2016 mag dan één van de moeilijkste seizoenen sinds jaren zijn geweest wat de weersomstandigheden aangaat, qua prestaties zijn we meer dan tevreden. Op de discipline waarop we ons helemaal toeleggen, de dagfond, werd in de club opnieuw de hoogste trede behaald. Zowel aangewezen als onaangewezen werden we kampioen dagfond met 3 vluchtoverwinningen, t.w. de snelste van Melun, Chateauroux en Issoudun.

Melun 3-9-2016 - Het was zaterdag erop of eronder. Haalt ie het of haalt ie het (net) niet? Nadat Freek Wagenaar met zijn jonge duiven op beide voorgaande NPO-vluchten formidabele prestaties had laten zien (3x een vermelding op TeleTekst) was de vlucht die nog steeds te boek staat als 'Derby der Jonge Duiven' extra spannend. Hoe zou de derbyvlucht uit Melun, die oorspronkelijk gepland stond voor een week eerder maar vanwege de hoge temperaturen werd afgelast, verlopen?

Nanteuil le Haudouin 13-8-2016 - Voor de tweede week op rij behaalt clubgenoot Freek Wagenaar uit Voorst een prachtige TeleTekstplaats. Opnieuw is het een duifje van ons kweekhok dat dit voorjaar naar Freek verhuisde om daar haar kunnen op de vluchten te laten zien. Was het vorige week de '361', nu was het de '362' die de kroon spande met een vermelding op TeleTekst.

Laon 6-8-2016 - Freek Wagenaar is een liefhebber die zich helemaal concentreert op het jonge duivenspel en ook dit jaar is hij weer heel goed bezig. In Kring 6 en Regio Noord-Oost is hij op de 5 vluchten die tot nu zijn vervlogen veruit de beste liefhebber. Afgelopen weekend stond de eerste NPO-vlucht vanuit Laon op het programma. Op deze vlucht spande het het extra om, omdat daarop een vermelding op TeleTekst behaald kon worden. Zou een TT-plaats erin zitten?

Prachtige uitslag Freek Wagenaar

Asse Zellik 24-7-2016 - Bij Freek Wagenaar uit het Voorster buurtschap Appen deden de jonge duiven het afgelopen zondag uitstekend. Freek, die zich helemaal toelegt op wedstrijden met de junioren behaalde op de vierde jonge duivenvlucht vanaf Asse Zellik een fantastische uitslag met 3 duiven in dezelfde minuut aan kop. Het werd in Kring 6 van de GOU N-O: 1,2,3,15,16,17,18 enz.

Issoudun 24-7-2016  - Opnieuw liet de 'Bourges 245' afgelopen zondag zien in de kopgroep te kunnen vliegen. Op de laatste dagfondvlucht die meetelt voor de kampioenschappen was deze formidabele duivin weer de eerste van het hok en eerste bij de plaatselijke club Steeds Verder. Onder eerlijke vliegomstandigheden wist ze in minder dan 9 uur vliegen de hemelsbreed 657 kilometer te overbruggen.

Jeroen Braakhekke uit Deventer weer nummer één.

Dat de '631' bij Jeroen vier weken geleden van Chateuadun een Regio overwinning haalde, was geen toevalstreffer . Dit bewees diezelfde doffer op Nationaal Chateauroux. Op die vlucht was hij opnieuw nummer één ...

Chateauroux 9-7-2016 - Om 7 uur kon op zaterdagmorgen nationaal Chateauroux gelost worden. Met een zwakke ZW-NW wind maakten de duiven de terugreis van hemelsbreed 680 km. Wind uit deze hoek betekende dat rekening gehouden moest worden met snelheden van zo'n 80-85 km/u gemiddeld. Als eerste landde de 3-jarige doffer 13-1855233 op de nok van het huis alvorens enkele tientallen seconden later de antenneplaat over te lopen.

   
© Bram Scherpenzeel