Evenals vorig jaar werd ook in 2017 op de Dagfond het hoogste treetje op het podium behaald bij  PV Steeds Verder en 3e onaangewezen in de Kring 6. De duiven waren ook dit jaar weer goed op dreef en boekten met ruime punten voorsprong zowel het onaangewezen als het aangewezen kampioenschap in de vereniging.

Het was een betrekkelijk kleine ploeg die de punten voor het dagfondkampioenschap bijeenvloog. Op 6 vluchten werden in totaal 65 duiven ingezet. Bovendien was vlak voor het vliegseizoen de beste dagfondduif van de laatste jaren - de Jolie 245' - ten prooi gevallen aan de havik. Deze duivin, die meestal als eerste getekend stond was een vaste waarde op de dagfondvluchten. Maar desondanks wisten de duiven gerekend over alle vluchten 40% prijs te vliegen en opnieuw het kampioenschap veilig te stellen.

De 4-jarige '225' (zie foto) was dit jaar de beste. Deze doffer werd op de eerste vlucht vanuit Gien niet ingekorfd op de dagfond, maar ging mee op Quievrain en won daarop zijn prijs. Vervolgens ging hij elke 14 dagen mee en vloog prijs op Chateaudun, Bourges 1, Bourges 2 (eerste vh hok), Chateauroux en Issoudun (eerste vh hok). Het is dat de laatste vlucht niet meetelde voor de kampioenschappen, anders had de '225' met 5x prijs op 5 dagfondvluchten hoge ogen gegooid bij de duifkampioenen. 

Een andere topper was de 'Kleine 262' (zie foto) met evenens 5x prijs en wel op Gien (eerste vh hok), Chateaudun, Bourges 2, Chateauroux (eeste vh hok) en Issoudun.

Tussen deze 4 jarigen dienden zich een drietal doffers aan van de jongere generatie, duiven van 2015 en 2016. Hiervan viel de '062' op, die als 2 jarige voor het eerst meeging op de dagfond, met de eerste aankomst op Bourges 1. Ook de jaarling 'Meluni', die als jonge duif bij Freek Wagenaar top presteerde met 5 prijzen waarvan een 1e in de Kring op de debyvlucht vanuit Melun, liet zich goed zien met de eerste aankomst vanuit Chateaudun en tweede van Chateauroux. Beide keren een minimale 1:20 prijs en dat op 2x mee op de dagfond. Deze vitale duivin vloog daarna op de natourvluchten nog 3 mooie prijzen en is zonder twijfel een belofte voor 2018.

   

Laatste nieuws  

'De Kast' via Breda thuis van Chateauroux

Van de laatste dagfondvlucht Chateauroux strandde de geroutineerde '226' in Breda. Zondagmiddag kreeg ik een telefoontje. De man aan de lijn vertelde dat er een duif bij zijn buurvrouw in de kamer zat. De duif was erg mak, maar toen buurvrouw hem wilde pakken

Lees meer...

TeleTekstduiven Gien beide taartduiven

Sommige liefhebbers zijn van mening dat duiven in hun geboortejaar goed opgeleerd moeten worden en veel vliegervaring moeten opdoen. Met deze stelling ben ik het in zoverre wel eens dat een gedegen leerschool als jonge duif grote voordelen heeft, echter dat het ook anders kan bewezen de eerste 2 aankomsten van Gien afgelopen zaterdag.

Lees meer...

Pluim voor teamgenoot Albert Hendriksen

Tijdens mijn plotselinge ziekenhuisopname eind februari stond Albert ogenblikkelijk en zonder aarzelen klaar om mijn duiven te verzorgen. Ruim 2 maanden lang heeft hij de hokken schoongemaakt, de kweek in banen geleid en de duiven dagelijks van al het nodige voorzien. Zonder zijn hulp was het kweek- en vliegseizoen 2018 geheel in duigen gevallen.

Ook op deze plaats wil ik Albert als teamgenoot en duivenvriend heel erg bedanken voor zijn dagelijkse gang naar de hokken en de uitmuntende verzorging!

   
   
© Bram Scherpenzeel