Evenals vorig jaar werd ook in 2017 op de Dagfond het hoogste treetje op het podium behaald bij  PV Steeds Verder en 3e onaangewezen in de Kring 6. De duiven waren ook dit jaar weer goed op dreef en boekten met ruime punten voorsprong zowel het onaangewezen als het aangewezen kampioenschap in de vereniging.

Het was een betrekkelijk kleine ploeg die de punten voor het dagfondkampioenschap bijeenvloog. Op 6 vluchten werden in totaal 65 duiven ingezet. Bovendien was vlak voor het vliegseizoen de beste dagfondduif van de laatste jaren - de Jolie 245' - ten prooi gevallen aan de havik. Deze duivin, die meestal als eerste getekend stond was een vaste waarde op de dagfondvluchten. Maar desondanks wisten de duiven gerekend over alle vluchten 40% prijs te vliegen en opnieuw het kampioenschap veilig te stellen.

De 4-jarige '225' (zie foto) was dit jaar de beste. Deze doffer werd op de eerste vlucht vanuit Gien niet ingekorfd op de dagfond, maar ging mee op Quievrain en won daarop zijn prijs. Vervolgens ging hij elke 14 dagen mee en vloog prijs op Chateaudun, Bourges 1, Bourges 2 (eerste vh hok), Chateauroux en Issoudun (eerste vh hok). Het is dat de laatste vlucht niet meetelde voor de kampioenschappen, anders had de '225' met 5x prijs op 5 dagfondvluchten hoge ogen gegooid bij de duifkampioenen. 

Een andere topper was de 'Kleine 262' (zie foto) met evenens 5x prijs en wel op Gien (eerste vh hok), Chateaudun, Bourges 2, Chateauroux (eeste vh hok) en Issoudun.

Tussen deze 4 jarigen dienden zich een drietal doffers aan van de jongere generatie, duiven van 2015 en 2016. Hiervan viel de '062' op, die als 2 jarige voor het eerst meeging op de dagfond, met de eerste aankomst op Bourges 1. Ook de jaarling 'Meluni', die als jonge duif bij Freek Wagenaar top presteerde met 5 prijzen waarvan een 1e in de Kring op de debyvlucht vanuit Melun, liet zich goed zien met de eerste aankomst vanuit Chateaudun en tweede van Chateauroux. Beide keren een minimale 1:20 prijs en dat op 2x mee op de dagfond. Deze vitale duivin vloog daarna op de natourvluchten nog 3 mooie prijzen en is zonder twijfel een belofte voor 2018.

   

Laatste nieuws  

Twee jonge uitblinkers naar kweekhok

'Regeren is vooruitzien'; een bekend gezegde dat ook geldt in de duivensport. Voor Team Freek Wagenaar betekent regeren ook investeren. En wel investeren in jonge kwekers. Twee toppers die dit jaar  als jonge duif uitmuntend presteerden bij Freek Wagenaar zijn 'Prem' en 'Jarno' - beide hier gekweekt.

Lees meer...

Team Freek Wagenaar 4e hokkampioen jonge duiven GOU

Na een zeer succesvol 2016 waarin Freek kampioen werd van de totale GOU scoorde Team Freek Wagenaar ook in 2017 weer grandioos.

Lees meer...

Freek Wagenaar Kampioen Jonge Duiven GOU en Kampioen Asduif

Freek Wagenaar gaf alle jonge duivenspecialisten van de GOU dit jaar het nakijken. Door op de Derbyvlucht uit Melun opnieuw een kopprijs te pakken met de 'Melun 257' stelde hij het kampioenschap 2016 veilig. Duifkampioen werd de hier gekweekte 'Marga' 16-1248366.

Hulde voor Freek!

   
   
© Bram Scherpenzeel