03-07-2018 - Op aanstaande Bourges, komend weekend, zal de beste duif van het hok dit jaar de 'Gieniale'  - Teletekst winnaar van Gien - niet worden ingekorfd.

Vorige week, een paar dagen nadat deze duif weer een mooie prijs vloog vanuit Chateaudun, na de 1e Teletekst 14 dagen eerder vanuit Gien, merkte ik dat hij problemen had bij het vliegen. Niet direct bij thuiskomst maar 2 dagen daarna was het zo ernstig dat hij vanaf de grond slechts met moeite naar zijn bak kon opvliegen.

Een bezoek aan de dierenarts leverde op dat er vermoedelijk sprake was van een probleem aan de borstspieren dat door rust waarschijnlijk weer zou kunnen herstellen.

De eerste dagen kwam deze geniale doffer uit eigen beweging niet het hok uit, maar sinds gisteren (dinsdag) is het herstel duidelijk merkbaar en vliegt hij weer zijn rondjes met het koppel mee. Alhoewel hij ogenschijnlijk al weer bijna 'de oude' is blijft hij voorlopig thuis om hopelijk volledig te herstellen.

Natuurlijk is het voor de kampioenschappen jammer dat deze dit jaar tot nu toe beste duif op de dagfond uitgeschakeld is. Hij stond met 3x prijs op drie dagfondvluchten er zeer goed voor voor het duifkampioenschap in de Kring.

Met slechts een geringe vliegploeg betekent dit voor komende Bourges een behoorlijke aderlating. Na het wegblijven van klasseduivin 'Meluni'  op Gien is dit de tweede vaste waarde die helaas gemist moet worden.

   

Laatste nieuws  

Nummers 1 en 2 van Gien beide taartduiven

Sommige liefhebbers zijn van mening dat duiven in hun geboortejaar goed opgeleerd moeten worden en veel vliegervaring moeten opdoen. Met deze stelling ben ik het in zoverre wel eens dat een gedegen leerschool als jonge duif grote voordelen heeft, echter dat het ook anders kan bewezen de eerste 2 aankomsten van Gien afgelopen zaterdag.

Lees meer...

Pluim voor teamgenoot Albert Hendriksen

Tijdens mijn plotselinge ziekenhuisopname eind februari stond Albert ogenblikkelijk en zonder aarzelen klaar om mijn duiven te verzorgen. Ruim 2 maanden lang heeft hij de hokken schoongemaakt, de kweek in banen geleid en de duiven dagelijks van al het nodige voorzien. Zonder zijn hulp was het kweek- en vliegseizoen 2018 geheel in duigen gevallen.

Ook op deze plaats wil ik Albert als teamgenoot en duivenvriend heel erg bedanken voor zijn dagelijkse gang naar de hokken en de uitmuntende verzorging!

Twee jonge uitblinkers naar kweekhok

'Regeren is vooruitzien'; een bekend gezegde dat ook geldt in de duivensport. Voor Team Freek Wagenaar betekent regeren ook investeren. En wel investeren in jonge kwekers. Twee toppers die dit jaar  als jonge duif uitmuntend presteerden bij Freek Wagenaar zijn 'Prem' en 'Jarno' - beide hier gekweekt.

Lees meer...
   
   
© Bram Scherpenzeel