Chateaudun 23-06-2018 -Na de glansrijke overwinning op Gien 14 dagen terug was het opnieuw de beloftevolle 'Gieniale' die als eerste aankwam. De vlucht kende voor een fondvlucht van 573 km en de wind in de noord- tot noordwesthoek een een bijzonder vlot verloop.

Al vanaf zonsopkomst was het onbewolkt weer op de losplaats. Ook de vlieglijn was goed met tot aan Belgie stralend weer, dus kon er al om 7 uur het sein tot lossen gegeven worden. Er stond in Chateaudun een zwakke noordoosten wind die verderop naar het noorden zou gaan draaien naar noordwest. Dat de prestatie van de vlucht van 14 dagen terug, toen op Gien 2 TeleTekst plaatsen werden behaald niet geevenaard kon worden, was een boven elke twijfel vast gegeven.

Met opnieuw de 'Gieniale' als eerste aankomst om 15.20 uur en de 2e (de Witpen 305') en 3e duif ('Favoriet 324') drie minuten later, vrijwel gelijkertijd, lieten de duiven niet lang op zich wachten. Met de plaatsen 2,3,5,7,8 en 11 in de vereniging werd het een pracht score met de getekende voorop.

In de Kring tegen 352 duiven werd de uitslag: 23,27,29,41,49 en 67 met 6 van de 8 ingekorfde duiven in de prijzen. Ofwel 75 % prijs 1:4. Ten opzichte van Gien was het uiteraard een stap(je) terug, maar ja het kan niet elke week TT zijn.

   

Laatste nieuws  

Nummers 1 en 2 van Gien beide taartduiven

Sommige liefhebbers zijn van mening dat duiven in hun geboortejaar goed opgeleerd moeten worden en veel vliegervaring moeten opdoen. Met deze stelling ben ik het in zoverre wel eens dat een gedegen leerschool als jonge duif grote voordelen heeft, echter dat het ook anders kan bewezen de eerste 2 aankomsten van Gien afgelopen zaterdag.

Lees meer...

Pluim voor teamgenoot Albert Hendriksen

Tijdens mijn plotselinge ziekenhuisopname eind februari stond Albert ogenblikkelijk en zonder aarzelen klaar om mijn duiven te verzorgen. Ruim 2 maanden lang heeft hij de hokken schoongemaakt, de kweek in banen geleid en de duiven dagelijks van al het nodige voorzien. Zonder zijn hulp was het kweek- en vliegseizoen 2018 geheel in duigen gevallen.

Ook op deze plaats wil ik Albert als teamgenoot en duivenvriend heel erg bedanken voor zijn dagelijkse gang naar de hokken en de uitmuntende verzorging!

Twee jonge uitblinkers naar kweekhok

'Regeren is vooruitzien'; een bekend gezegde dat ook geldt in de duivensport. Voor Team Freek Wagenaar betekent regeren ook investeren. En wel investeren in jonge kwekers. Twee toppers die dit jaar  als jonge duif uitmuntend presteerden bij Freek Wagenaar zijn 'Prem' en 'Jarno' - beide hier gekweekt.

Lees meer...
   
   
© Bram Scherpenzeel