Laon 08-09-2018 - Op de laatste vlucht van het seizoen was het opnieuw de 'Kleine 262' die voor de overwinning zorgde. Met een 1e in de vereniging, 4e in de Kring en 14e in de Regio tegen 2337 duiven zette deze 5-jarige doffer een overtuigende punt achter zijn succesvolle carrière als vliegduif.

Chateauroux 21-07-2018 - Nationaal-sectoraal Chateauroux werd een zware. Niet alleen de hoge temperaturen, maar ook gebieden met lage bewolking en soms forse buien waren obstakels waar de duiven onderweg mee te maken kregen. Door het niet inzetten van onze favoriete duif 'De Gieniale' die dit jaar nog niet gemist had en op Gien een 1e Teletekst vloog was het extra afwachten of er op deze laatste officiele dagfondvlucht een vroege duif gedraaid zou worden.

Bourges 07-07-2018 - Het is dat ik niet snel superlatieven gebruik, maar de sectorale vlucht uit Bourges was echt zwaar. Om niet te zeggen loodzwaar. Al vroeg gelost om 6.50 uur bij een wolkenloze hemel bij - toen al - 18 graden en een zwakke NO-wind vertrokken 16.344 duiven richting Nederland waar onderweg de temperatuur en wind alleen maar zou toenemen.

   

Laatste nieuws  

'De Kast' via Breda thuis van Chateauroux

Van de laatste dagfondvlucht Chateauroux strandde de geroutineerde '226' in Breda. Zondagmiddag kreeg ik een telefoontje. De man aan de lijn vertelde dat er een duif bij zijn buurvrouw in de kamer zat. De duif was erg mak, maar toen buurvrouw hem wilde pakken

Lees meer...

TeleTekstduiven Gien beide taartduiven

Sommige liefhebbers zijn van mening dat duiven in hun geboortejaar goed opgeleerd moeten worden en veel vliegervaring moeten opdoen. Met deze stelling ben ik het in zoverre wel eens dat een gedegen leerschool als jonge duif grote voordelen heeft, echter dat het ook anders kan bewezen de eerste 2 aankomsten van Gien afgelopen zaterdag.

Lees meer...

Pluim voor teamgenoot Albert Hendriksen

Tijdens mijn plotselinge ziekenhuisopname eind februari stond Albert ogenblikkelijk en zonder aarzelen klaar om mijn duiven te verzorgen. Ruim 2 maanden lang heeft hij de hokken schoongemaakt, de kweek in banen geleid en de duiven dagelijks van al het nodige voorzien. Zonder zijn hulp was het kweek- en vliegseizoen 2018 geheel in duigen gevallen.

Ook op deze plaats wil ik Albert als teamgenoot en duivenvriend heel erg bedanken voor zijn dagelijkse gang naar de hokken en de uitmuntende verzorging!

   
   
© Bram Scherpenzeel